<<< ALS JE TEVEEL VOOR JE WERK OF VOOR JE GEZIN KIEST
DOE JE ER ALTIJD EEN TEKORT>>>

3 oktober 2022

Een jaar geleden meldde ik bij mijn toenmalige opdrachtgevers dat ik per januari 2022 een ander pad ging bewandelen. Ik voelde aan alles dat ik dit moest doen. Mijn oude werk was klaar. 

Wat ik wel wilde: hardwerkende, ambitieuze en succesvolle vrouwelijke ondernemers en hoogleraren met gezinnen helpen om weer meer rust, ruimte en energie te krijgen in hun huis en leven, door mij in te huren als professional organizer. Dat is mijn talent!

Ik voelde angst en twijfel opkomen: geen nieuw inkomen, een gezin, een koophuis, verplichtingen en wilde niet dat alle druk van kostwinning bij mijn man terecht zou komen.

Echter, mijn passie om ambitieuze vrouwen te helpen om rust en ruimte te creëren door het transformeren van hun huis/huishouding was sterker dan al mijn angsten, twijfels en onzekerheden. 

Als ik werk met deze vrouwen met een druk gezinsleven en een vol huis, dan voelen zij meteen, net als ik, dat opruimen, ordenen en organizen van hun huis en leven transformerend is. “Oh, dus ik hóef niet mijn bureau te delen met mijn dochter die ook huiswerk moet maken.” Nee, dat hoeft niet. Iedereen in een gezin heeft recht op zijn of haar eigen plek in huis. 

Door mijn hulp durven deze vrouwen vervolgens meer ruimte voor zichzelf te claimen in huis, ze zijn opgelucht om te ervaren dat het niet nodig is dat er overal speelgoed is, ze voelen zich bevrijd van dingen die in hun ogen altijd ‘moeten’: Die realisatie lucht enorm op. 

Ik zie het aan hun gezicht, hun ogen gaan stralen, en ik merk het aan ze: ze kijken blij, er valt een last van hun schouders. 
Zoals een van hen zei: “Ik ben enorm blij met mijn opnieuw ingerichte kasten en de ruimte die daardoor is ontstaan mijn hart en in mijn hoofd.“
In haar hart ook! En daar heb ik een bijdrage aan geleverd. Wow! Zij blij, ik blij. ❤️

Ik heb mijn eigen huis en leven opgeruimd en ge-organized sinds 2019 en ervaar meer rust in huis en in ons gezin. Een van de drie belangrijkste onderdelen om meer rust te krijgen in je huis en je gezin is het maken van keuzes. Hoe je die keuzes maakt, daar help ik bij. 

Waarin ik nog mijn weg aan het vinden ben, is kiezen voor mijn eigen pad als ondernemer. Afgelopen 1,5 maand ben ik gestart met een business coach om mijn onderneming naar the next level te brengen. Maar door verjaardagen bij ons in het gezin en allerlei familieafspraken was ik half bezig mijn traject en half met mijn hoofd bij mijn gezin. 
Het frustreerde me enorm. Ik wil er zijn voor onze zoon en hem een geweldige verjaardag geven (wat gelukkig wel gelukt was
“Mamma, dit was de mooiste verjaardag OOIT 🥹”), ik wil dat in huis alles op rolletjes blijft lopen, want dat geeft mij rust en ruimte om te kunnen werken, maar tegelijkertijd lever ik dan heel veel tijd en energie in die ik eigenlijk aan het opzetten van mijn droombusiness wil besteden.
Ik werk mezelf tegen, ik verberg me in druk zijn, omdat ik het ook onwaarschijnlijk spannend vind om in dat soort momenten keihard voor mezelf te kiezen.

“Choosing happiness for yourself is what truly allows you to bring happiness to other people.”

Radicaal kiezen voor jezelf en voor je eigen geluk is iets waar veel vrouwen zich schuldig over voelen. Het vergt oefening en herhaling. Én iemand die je hierbij helpt.
In mijn geval zijn dat mijn man, die mij vierkant steunt en heel hard ‘HEEL GOED!’ roept als ik dan toch eindelijk een oppas inhuur om een keer ’s avonds weg te kunnen als hij in het buitenland zit.
Mijn vriendinnen die me altijd terzijde staan met een luisterend oor of mij aansporen om door te gaan.

En mijn business coach. Door haar begeleiding leer ik betere en scherpere keuzes te maken voor mezelf, voor mijn gevoel en voor wat mij gelukkig maakt. Een transformerende ervaring.

Zo bevrijd ik mezelf stap voor stap van oude patronen die mij tegenhouden om evenwicht te vinden in mijzelf en mijn gezin. Ik hoef niet te kiezen, ik kan het allebei doen. And it feels GREAT!! ⭐️

Met opruimen en ordenen van je huis werkt het ook zo: stapje voor stapje.
Je hoeft niet een hele ruimte of je hele huis in 1 keer te doen.
Door érgens te beginnen (ik help je met wat dan de beste plek om te beginnen is) ga je steeds meer opmerken en ga je voelen en begrijpen hoe je je huis en leven kunt inrichten en begin je aan die transformatie.
En die transformatie werkt elke dag door in alles in je huis en leven: emotioneel, financieel (overzicht over voorraden en kleding; je koopt niets meer dubbel) en relationeel (tot elkaar en tot de spullen die je graag wilt houden).

Elke keuze die je maakt, elke stap die je zet levert meteen resultaat op. Je voelt het in je lijf, je merkt het in je energie en je ziet het in je huis.
Als de ruimte om je heen opgeruimd en op orde is, dan vragen die ruimte en de spullen in die ruimte ook geen energie meer van je;
de ruimte en die spullen geven je juist energie terug.

Ben jij die hardwerkende, ambitieuze vrouwelijke ondernemer of hoogleraar met een vol en druk leven, met een gezin, en zit jij ook middenin een proces waarin je radicaal voor je eigen geluk kiest of wilt kiezen?

Ik help jou om weer de baas te worden over je eigen energie in jouw huis en leven. 

Wil je hier hulp bij? Ik help je heel graag!

Stel je vraag in de comments, of stuur een berichtje naar info@lottevanaerle.nl en je krijgt meteen een praktische tip waarmee jij je eerste stap kunt zetten naar meer rust in je hoofd en lijf en naar meer energie. 

Let the organizing magic begin. 💫

Liefs, Lotte

“So many women stay in miserable situations. Whether it’s their jobs, their friendships, their romantic relationships, even in encounters with family members. Because they feel they don’t have the strength OR THE RIGHT to let go. They might feel scared to put themselves first, to listen to that voice that’s in your spirit saying ‘Do what’s best for you. Make the change.”