Het Fresh Start Effect, en hoe je NU kunt beginnen met opruimen.

❄️ 🌷❄️ Het sneeuwt buiten en ik denk aan de lente: het Fresh Start effect! ❄️ 🌷❄️

Crazy, right? In de natuur zie ik de eerste tekenen: knoppen aan de takken, sneeuwklokjes die bloeien, vogels die nestjes bouwen. 

En dan kriebelt het bij mij ook om even in mijn eigen ‘nest’ aan de slag te gaan: goed door het hele huis gaan, opruimen en schoonmaken na die donkere maanden.

En ik voel het elk jaar om deze tijd. 
Weet je wat dat is? 
Dat is het ‘Fresh Start Effect’. 

Dit is een wetenschappelijk bewezen gevoel/effect dat mensen hebben bij verschillende mijlpalen in de tijd: verjaardagen, Nieuwjaar, het begin van de lente, etc. 

We krijgen er het gevoel van onze oude zelf achter ons te kunnen laten en een nieuwe zelf te creëren die niet dezelfde fouten maakt of blijft uitstellen. 

Daarom geven ook zoveel mensen zich bijvoorbeeld op voor de sportschool op 1 januari. 

Voel jij dit ook? Dan is dat een goed signaal om naar te luisteren en op te pakken. 

Hoe je dat doet? Door elke dag 1 kleine actie uit te voeren. 

Begin, net zoals je op je verjaardag een wens doet bij het uitblazen van de kaarsen, met een wens voor je huis of je drukke leven. 

Make a wish! 🌟
Schrijf hem op. 
Wat je opschrijft, dat geloof je. 

En onderneem morgen 1 eerste, kleine, overzichtelijke actie die ‘in alignment’ is met die wens. Bijv: al die tijdschriften die je toch niet meer gaat lezen in de papierbak doen, of: de kapotte kopjes in de keukenkastjes maar eens wegdoen, of: die broeken waarvan je nog steeds hoopt dat je er ooit weer in gaat passen wegdoen.

Alleen door weg te doen, maak je ruimte voor iets nieuws. Door elke dag 1 kleine actie uit te voeren die past bij die wens 🌟 die je maakte bij deze ‘Fresh Start’ krijg je jezelf in beweging. 

En zo zorg je dat je zelf de weg plaveit,  actie voor actie, steen voor steen, naar een leven zonder rommel. 

Krijg jij door het begin van de lente ook de kriebels om op te ruimen ? Laat het me weten in de comments met een 🎈.

Happy organizing, Lotte