Ik ben niet mijn partner verloren, en toch is mijn niche weduwen

“Oh wat mooi, maar zal ook wel zwaar zijn” is een reactie die ik vaak krijg als ik vertel uit wie mijn clientèle bestaat. Mensen denken dat ik het met mijn klanten dan veel over hun partner heb, of over de dood, of over moeilijke emoties. En die gaan wij als mensen graag uit de weg, want ‘we moeten het vooral leuk en gezellig hebben!’

Het tegendeel is waar. Dat ze weduwe zijn is maar 1 onderdeel van hen, het definieert niet hun identiteit.  Ze zijn allemaal krachtige, zelfstandige, hardwerkende vrouwen die, helaas, hun partner zijn verloren. Ze willen ook graag bouwen aan een positieve toekomst.

Natuurlijk komen er herinneringen naar boven, soms emoties en tranen. En dat is logisch. Als ze geen emoties zouden ervaren, dan zouden ze geen gevoel hebben en dan zijn ze machines in plaats van mensen, toch? 

Susan Smit omschrijft het zo mooi: “Gevoelens en emoties zijn twee verschillende dingen. Voelen is een natuurlijke beweging in het gemoed.(…)Emotie daarentegen, is een gevoel met een verhaal. “ 

En dat zijn de emoties van mijn klanten ook: gevoelens met een verhaal. En die mogen er allemaal zijn. 

Ik ben blij dat ze zich bij mij veilig genoeg voelen, om hun verhalen met mij te delen terwijl we bezig zijn met opruimen. Omdat het soms ook veel herinneringen en emoties oproept, bouw ik ook altijd een pauze in. Dan drinken we even een kopje thee, eten we wat en luister ik. 

Life is lived in forward motion, ook als je soms even teruggeworpen wordt naar het verleden. 

Ben jij een krachtige, zelfstandige, hardwerkende vrouw die, helaas, haar partner is verloren en graag wil bouwen een positieve toekomst? Weet je niet waar je moet beginnen?

DM met je grootste frustratie en ik help je meteen op weg. 

Liefs, Lotte