PEOPLE THINK DISCIPLINE COMES WITH PAIN

Ik hoor het vaak: 
“ik doe niet aan to-do lijstjes” 
of 
“ik heb geen zin om voor de hele week te bedenken wat ik ga eten”
of
“ik wil gewoon go-with-the-flow leven”

Veel mensen denken dat door structuur, routine of discipline in hun leven aan te brengen ze hun vrijheid verliezen, en op een rigide manier moeten leven zonder ruimte voor spontane dingen. 

Alsof ze in een leger dienen, waarbij de discipline die opgelegd wordt van bovenaf dicteert wat ze wel en niet kunnen doen op een dag. 

Die weerstand tegen structuur en routine komt met een prijs: snel afgeleid zijn, geen helder beeld hebben van hoe je dingen wilt aanpakken (thuis, op het werk, in het weekend), en alle kanten opvliegen met je aandacht en tijd en energie. 

Met als gevolg dat je het niet meer overziet,  dat je niet de eigenaar bent van je eigen tijd en aandacht en het lijkt alsof je niets bereikt. 

Je voelt je all over the place, je wordt gek van jezelf en vooral heel erg moe. 

Elke dag begin je met het idee 3-0 achter te staan, omdat je niet pro-actief bent maar reactief, op alles dat op je afkomt. 

Routine, structuur en discipline zorgen ervoor dat je bepaalde dagelijkse of wekelijkse dingen op de automatische piloot gaat doen. 

Die dingen die automatisch gaan, daar hoef je niet meer over na te denken. Zo ontstaat letterlijk ruimte in je hoofd en in je energie. 

En DAN heb je jezelf JUIST vrijgespeeld om with-the-flow te leven.

En nee, dat komt niet in de vorm van to-do-lijstjes maken en je daar strikt aanhouden de hele dag. Dan wordt het een gevangenis. 

Het komt wel in de vorm van een routine en structuur vinden die bij JOU en jouw leven past, en ook daar help ik als professional organizer bij. 

Samen kijken we naar wat werkt en wat niet. 

Volgens welke overtuigingen leef je en dienen die je nu nog in je wens om te willen leven met meer structuur en houvast?

Welke principes vind jij belangrijk, principes die ervoor zorgen dat jij in flow bent en alles easy gaat? Dan kijken we hoe we die in jouw dagelijkse leven terug gaan laten komen, zodat je weer aan het stuur staat van jouw agenda, jouw tijd en jouw energie. 

“People think discipline comes with pain, but it actually sets you free.”

Liefs, Lotte