🧹👑💝 THE QUEEN OF MINIMALISM HAS CAVED 🧹👑💝

30 januari 2023

Zo zie je maar weer: niets is voor altijd.
Dit is een interessante shift en eentje die ik al meer tegenkwam in de boeken die ik onlangs heb gelezen (en wat ikzelf ook omarm): ja, het helpt om je fysieke ruimte om je heen op te ruimen om zo ook rustiger in je hoofd te worden en rust om je heen te creëren.

Maar, opruimen en ordenen van je huis betekent nog niet dat je geen druk of stress meer ervaart. Wat doe je nog wel en wat niet? Wat draagt bij aan een leven met minder stress en minder moeten? Tuurlijk: als je huis opgeruimd is, hoef je in ieder geval minder te zoeken, ben je minder kwijt en heb je meer overzicht.

Als je van buiten opruimt, is het essentieel om stil te staan bij wat er van binnen gebeurt. 
En dit waar te nemen en te voelen.
Die gevoelens leiden tot vragen als:
Waar kies ik voor om mijn tijd aan te besteden en waar niet aan?
Wat past nu in mijn leven en wat even niet?

Opruimen om het opruimen is dodelijk vermoeiend.
Bovendien houdt opruimen nooit echt op.
Marie Kondo’s methode kan helpend zijn, maar alleen maar uitgaan van ‘does it spark joy’? is erg minimalistisch en gaat voorbij aan alle andere aspecten in ons leven waar we ‘rommel’ ervaren (agenda, verplichtingen, sociaal leven zowel on- als offline).
En ik kan het weten, want ik heb mijn huis een aantal jaren geleden met haar methode opgeruimd.
En tot op de dag vandaag heb ik daar geen spijt van.

Maar ik ben nu pas ook bezig met mijn mentale rommel op te ruimen, olv een business coach (❤️ @serracoaching ). Van haar leer ik écht naar binnen te gaan, te voelen en mijn intuïtie en ziel me te laten vertellen over ‘what sparks joy in me’ en daarnaar te luisteren en dát pad te bewandelen.
En dan is mijn buiten- én mijn binnenwereld een stuk opgeruimder. Dan klopt mijn fysieke omgeving met hoe ik me voel van binnen.

Dát is professional alignment organizing 😀❤️

En daar ligt mijns inziens de échte rust, voor iedereen.

Liefs, Lotte

(wil je het artikel lezen? Check de link: https://variety.com/2023/tv/news/marie-kondo-stops-tidying-up-home-messy-1235504610/)